Plantenasiel Heiloo bestaat 1 jaar vandaag!

Wat begon al een spontane actie eind augustus 2022, is uitgegroeid tot een fenomeen in Heiloo.Plantenasiel Heiloo bestaat vandaag 1 jaar! Daar mag een taartje op gegeten worden natuurlijk. En dat is precies wat wij vandaag gaan doen! Taart & bubbels!

Lees meer »

Plant van de Week - Echinopsis Eyriesii

Omdat we er, door een gulle gever, op dit moment heel veel in het Plantenasiel hebben, is de Plant van de Week deze week de Echinopsis Eyriesii. Een soort cactus die bekend staat als de Koningin van het bos, de Balbloem of de navel van de Koningin.

Lees meer »

Hoe werkt het Plantenasiel?

Nu Plantenasiel Heiloo bijna 1 jaar bestaat - ja echt....1 jaar alweer, vinden jullie dat ook niet snel gegaan? Ik wel, dat is toch wel een mijlpaal - daarom leek het me leuk om eens wat meer over het fenomeen Plantenasiel te vertellen.

Lees meer »

Spint

Spint is een plaag die veel voorkomt in kamerplanten, kassen en in de tuin. Spintmijten zijn klein en lijken op kleine spinnetjes of teken. Ze zijn bijna niet te zien, want zijn maar zo'n 0,5 mm groot. Met een loep kun je ze wel van dicht(er)bij bekijken. Ze hebben een rond lijf en 8 poten. Volwassen spintmijten kunnen verschillende kleuren hebben van bruin tot rood tot groen. De kasspintmijt is te herkennen aan twee donkere vlekken op het lijf.

Lees meer »

Voorjaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak. Heb jij al last van perikelen? Het is tenslotte al Lente, dat betekend dat heel veel mensen, waaronder ikzelf, een soort drang krijgen om alles even goed en grondig aan te pakken in huis.

Lees meer »

Verpotten

De Lente is begonnen, dus is daarbij het verpot-seizoen geopend. Tijd om je planten in een nieuwe pot te zetten, waarin ze meer ruimte hebben om te groeien.In deze blog lees je alles over het verpotten, het hoe en waarom en wanneer. Heb je na het lezen van de blog nog vragen? Dan help ik je graag.

Lees meer »