Plantenasiel Heiloo bestaat 1 jaar vandaag!

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 11:44

Wat begon al een spontane actie eind augustus 2022, is uitgegroeid tot een fenomeen in Heiloo.
Plantenasiel Heiloo bestaat vandaag 1 jaar! Daar mag een taartje op gegeten worden natuurlijk. En dat is precies wat wij vandaag gaan doen! Taart & bubbels!

Ik weet nog goed het begin. Dat waren eerst alleen ideeën die in mijn hoofd speelden. De voornaamste reden dat ik met het Plantenasiel ben gestart is de irritatie aan de huidige wegwerpmaatschappij waar wij in leven. Er is veel verspilling, er word veel weg gegooid, wat helemaal niet nodig is. Ook planten worden veel gewoon bij het GFT gezet, omdat er op uitgekeken is, er teveel is, het niet verkocht word, de plant niet mooi meer is, etc.

Ik kijk dan ook terug op een fijn eerste jaar. Veel plantjes zijn hier gekomen en ook weer gegaan. Helaas ook planten die echt te slecht waren en dus echt niet meer te redden waren (wat me echt aan het hart gaat).

Maar heel veel heb ik ook kunnen redden, soms door heel drastisch alles weg te knippen, zodat de plant weer een flinke energieboost kreeg en weer prachtig ging groeien. Soms stond het hier in huis vol met planten en zaten we in een rimboe, maar soms ook weer heel leeg (wat natuurlijk een goed teken is). Maar al met al is er heel veel enthousiasme vanuit 'omstanders', er komen heel veel leuke reacties binnen.

Dus op naar het tweede jaar redden, opvangen, herstellen, en opnieuw introduceren van de geweldigste planten met een verhaal!

De leukste hoogtepunten

  • op 25 september 2022 heb ik het Plantenasiel 'officieel' geopend
  • op 8 oktober 2022 stonden we met een leuke artikel in de krant, lees >>hier<< het artikel online
  • op 8 oktober werd ook het eerste plantje geadopteerd, een mini Bananenplant 🍌
  • begin 2023 ging de website online
  • er zijn 48 plantjes geadopteerd
  • en nu bestaat het Plantenasiel alweer 1 jaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.