Spint

Gepubliceerd op 19 juni 2023 om 14:21

Spint is een plaag die veel voorkomt in kamerplanten, kassen en in de tuin. Spintmijten zijn klein en lijken op kleine spinnetjes of teken. Ze zijn bijna niet te zien, want zijn maar zo'n 0,5 mm groot. Met een loep kun je ze wel van dicht(er)bij bekijken. Ze hebben een rond lijf en 8 poten. Volwassen spintmijten kunnen verschillende kleuren hebben van bruin tot rood tot groen. De kasspintmijt is te herkennen aan twee donkere vlekken op het lijf.

Ze zitten vaak onder het blad, dus wanneer je een blad optilt zie je ze als kleine bolletjes bewegen en vaak ook al de schade die ze aan je plant(en) maken.

De komende weken word het warm en droog in Nederland en dit vinden spintmijten geweldig! Voorkom dus dat je deze ongenode gasten naar binnen haalt, want je plant(en) worden hier echt niet blij van. De roofmijten Persi en Nicus wel, die lusten deze graag!

Meer weten? Lees dan vooral verder.

Spint bestrijden

Roofmijten zijn dol op spint en willen je graag helpen bij de bestrijding hiervan. Persi roofmijten kun je inzetten als je spint in je plant(en) ontdekt. Wil je je planten preventief behandelen, ga dan voor Nicus roofmijten. De roofmijten die je bij Insect Heroes besteld, zitten in zakjes die je heel simpel in je plant hangt.
Roofmijten gebruiken om je plaag te bestrijden is daarnaast veilig voor je plant, huisdier en jezelf. Dus win-win! Als de roofmijten alle spint hebben opgegeten verdwijnen ze weer uit je plant door gebrek aan voedsel.

Insect Hero Persi

Foto: ©️Insect Heroes

Foto: ©️Insect Heroes

Zakjes met Persi bevatten 500 kleine roofmijtjes van 0.6 mm groot die gespecialiseerd zijn in het opruimen van spint. De roofmijten eten het meest rond de 20 graden: ze eten dan 5 volwassen, 20 jonge spint mijten of 20 spint eitjes per dag. Persi roofmijten staan bekend om hun snelle voortplanting. De roofmijten kunnen elke 2 dagen verdubbelen in aantal. Hierdoor kunnen ze de plaag goed overmeesteren.

Insect Hero Nicus

Foto: ©️Insect Heroes

Foto: ©️Insect Heroes

Zakjes met Nicus bevatten 100 roofmijten van 0.6 mm groot die gespecialiseerd zijn in het opruimen van spint. Nicus roofmijten staan bekend als generalist: ze eten van alles wat. Daardoor kunnen de roofmijten uitstekend preventief of bij kleine aantallen plaaginsecten ingezet worden. Een roofmijt kan wel 160 spint eieren in zijn leven opeten. Uit elk zakje komen ongeveer 2000 roofmijten tevoorschijn in een periode tussen de vier en zes weken. Zo blijft de plant lang beschermd tegen spint. 

Maranta met spint

Helaas moest ik er ook aan geloven. Ik zag al eens iets van een stofsliert/spinrag op 1 van mijn Maranta's en ik heb dit ook wel eens verwijderd, maar nu raakten ook de bladeren aangetast en werd het erger. Toch maar even contact opgenomen met Insect Heroes en duidelijk werd dat er toch echt Spint actief was.

Direct werd er een plan van aanpak gemaakt en kon ik een dag later starten met de behandeling door het inzetten van Persi.

Je ziet hierboven dus wat het met je planten kan doen. En dat is echt niet tof.
Voorkomen is dus ook in dit geval, beter dan genezen. Ik ben de behandeling met Persi roofmijten op 9 juni gestart en ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden?

Onderschat Spint niet, het kan echt je planten om zeep helpen zonder de juiste behandeling.

Klik snel hieronder en bestel jouw Heroe!

Klik snel hieronder en bestel jouw Heroe!

Ontvang 10% korting op natuurlijk bestrijders, waaronder roofmijten tegen Spint. Gebruik code: PLANTENASIEL-HEILOO bij je bestelling.

Heeft mijn plant Spint?

Denk je dat er Spint op je plant(en) zit? Of weet je het niet helemaal zeker? Misschien heb je nog wel meer vragen. Neem gerust contact op via email of plaats hieronder een reactie met je vraag. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.