Hoe werkt het Plantenasiel?

Gepubliceerd op 22 augustus 2023 om 19:27

Nu Plantenasiel Heiloo bijna 1 jaar bestaat - ja echt....1 jaar alweer, vinden jullie dat ook niet snel gegaan? Ik wel, dat is toch wel een mijlpaal - daarom leek het me leuk om eens wat meer over het fenomeen Plantenasiel te vertellen.

Wat is een Plantenasiel

Net als een dierenasiel is een plantenasiel een plek waar verwaarloosde, overbodige of gevonden planten worden opgevangen. Bij binnenkomst krijgen de planten nieuwe potgrond, een snoeibeurt, voeding en eventueel een behandeling tegen beestjes (voor de bestrijding van beestjes werkt Plantenasiel Heiloo samen met Insect Heroes). Daarnaast krijgen ze natuurlijk een enorme hoeveelheid aan liefde en de juiste verzorging, zodat ze uiteindelijk weer kunnen verhuizen naar een nieuwe 'plant-parent'.

Opgeven? Dat doe ik niet zo snel. De meeste planten hebben een hele grote overlevingsdrang en ik heb in het afgelopen jaar de meest zielige planten zien opbloeien.

Hoe werkt het dan?

Heb je een plantje of meerdere planten waar je op uitgekeken bent, of die te groot zijn geworden voor je huis, of zijn ze bij jou gewoonweg niet gelukkig, dan doneer je je plant aan het plantenasiel.

Daar word de plant weer helemaal opgeknapt en een andere bezoeker adopteert dan jou gedoneerde plant. Voor de planten word een kleine bijdrage gevraagd, wat weer geheel ten goede komt aan de planten. Er word nieuwe potgrond, plantenvoeding en andere benodigdheden voor gehaald. Zo kan het plantenasiel blijven bestaan en kunnen de opgevangen planten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Hoe kun jij helpen?

Wat leuk dat je het plantenasiel wilt helpen. Dat kan op verschillende manieren.

  • planten doneren - zonder planten, geen plantenasiel.
  • planten adopteren - dit maakt weer ruimte voor nieuwe aanwas en de mogelijkheid om kosten te dekken.
  • (sier)potten doneren - ik heb altijd te kort aan potten, kweekpotten in alle maten, schotels, maar vooral ook sierpotten. Sierpotten geven net dat beetje extra aan een plant.
  • doneren van andere materialen; zoals potgrond, plantenvoeding etc.
  • geef het door! Heb je social media? Maak reclame voor het plantenasiel, zorg dat iedereen het weet en er geen planten en potten in de kliko verdwijnen
  • heb je een eigen bedrijf, en denk jij dat je iets voor het plantenasiel kunt betekenen? Neem dan vooral contact op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.