De drijfveer achter Plantenasiel Heiloo

Gepubliceerd op 23 januari 2023 om 11:28

Omdat Plantenasiel Heiloo nu al een aantal maanden een feit is in Heiloo en omstreken, leek het mij een mooie tijd om meer te vertellen over het gezicht achter het Plantenasiel.

Dat gezicht ben ik dus; Renee. Naast eigenaresse van Plantenasiel Heiloo ben ik mama van 2 mooie jongens, partner, zus, vriendin en nog zo veel meer... Mijn hele leven woon ik al in Heiloo. Een rasechte Heilooër dus.

Mijn passie voor planten begon al op jonge leeftijd. Maar de echte plantenhobby begon toen ik, al heel wat jaren geleden, van mijn moeder een Pilea stekje kreeg. Een Pannenkoekplant. Ik was direct verliefd. Dit plantje werd een grote plant en ik heb al veel mensen blij gemaakt met een stekje van deze plant of 1 van haar babyplanten.
Er kwamen steeds meer planten en ook de 'kneusjes' afdeling bij het tuincentrum was mijn favoriete afdeling. Een bijna dode plant weer leven geven door er wat liefde in te stoppen, waardoor hij weer helemaal opbloeit...gaaf!

Een paar jaar terug kwam ik voor het eerst in aanraking met het fenomeen Plantenasiel. Nooit eerder van gehoord, maar ik vond het een super goed initiatief! Planten horen niet thuis bij het vuilnis, en door het opvangen, herstellen en verzorgen van zo'n plant, kan deze als tweedekans plant weer doorgegeven worden aan een andere plantenliefhebber.
Toen ik er achter kwam dat er in het groenste dorp van deze regio nog geen Plantenasiel zat, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik hier mee gestart zonder maar ook iemand van tevoren mijn plan te vertellen. Ik heb het gewoon gedaan.

Welkom bij Plantenasiel Heiloo!

Reactie plaatsen

Reacties

Jose Zonneveld
een jaar geleden

Super mooi initiatief Renee!

Renee
een jaar geleden

Dankjewel :)

Veronique Hermans
een jaar geleden

De cliviastek die ik een aantal weken geleden heb opgehaald, doet het goed. Inmiddels zijn er 2 bladeren bij gekomen. Hij heeft het duidelijk naar zijn zin bij mij.

Renee
een jaar geleden

Wat goed om te horen Veronique! Daar ben ik blij om. Stuur eens een foto, dan kan ik die ook weer gebruiken om te laten zijn dat de plantjes gelukkig zijn in hun nieuwe huis :)